Aktuellt

Tips: Mat och Städer – konferens 19 september i Malmö

Refarms samarbetspartner SSEC arrangerar tillsammans med SLU Alnarp, Malmö stad och Climate-KIC  en heldagskonferens på Studio i Malmö den 19/9 om Mat och städer. Konferensen kommer att handla om huruvida det är möjligt att åstadkomma en matproduktion av betydelse i städer. Erfarenheter och idéer från olika städer kommer att presenteras tillsammans med erfarenheter och synpunkter från företag,

Read More »
Aktuellt

Den ätbara staden 16 oktober

Är du näringslivsutvecklare, arbetar inom social hållbarhet och arbetsmarknad, med miljöfrågor eller krisberedskap? Då är detta något för dig! Denna halvdagskonferens handlar om ökad självförsörjning av livsmedel – även i staden – med både fisk och grönsaker, men också om möjligheter till sysselsättning.  Konferensen avslutas med en god lunch som ger en sinnlig upplevelse av

Read More »
Aktuellt

Studiebesöksupptakter 6 september inför MAT2018

Vi genomför två upptakter inför MAT2018 under torsdag 6 september Vi hoppas att alla studiebesökare från Göteborg och Alvesta sedan vänder kosan mot Växjö fram på eftermiddagen och ansluter till välkommenfesten på PM kl 19.00, se våra andra evenemang. Under fredag och lördag pågår sedan MAT2018 i Växjö med massor av gratisseminarier på Konserthuset – precis

Read More »
Aktuellt

Refarms välkommenfest på PM & Vänner 6 september

Vi upprepar fjolårets succé med en delikat middag på PM & Vänner – hållbart odlade fiskar från tre olika odlare bjuds under kvällens rätter! Många av oss kommer troligen från något av de studiebesök Refarm anordnat runtom i Götaland under dagen, vilket säkert kommer ge många intressanta samtal, men alla är välkomna! Anmälan och betalning

Read More »
Aktuellt

Unik utvecklingskurs för kockar och kostchefer

Välkommen till en unik utvecklingskurs med ”Flera Fina Fiskar” Varför? För att det finns flera goda matfiskar vi kan odla på ett hållbart sätt på land, för att rädda haven, och de offentliga köken spelar en viktig roll som draglok för att vi ska vänja oss vid att tillaga och äta dessa godbitar! Målgrupp: Kommunala

Read More »
Aktuellt

Studiebesök Slakthuset 21 maj

Välkommen till studiebesök på Slakthuset i Göteborg måndag 21 maj Huvudmålgrupp är ni som deltagit i våra aktiviteter och samtal i Växjö/Kronoberg mars/april 2018. Har du nyfikna kompisar, så är de också välkomna. Vi har max 25 platser – så först till kvarn gäller. För inbjudan se HÄR (pdf)

Read More »
Aktuellt

Årsmöte med halvdagskonferens 18 april

I samband med vårt årsmöte bjuder vi in till en gratis halvdag om Framtidens hållbara matproduktion Plats: Jönköping Science Park, FC KonferensCenter, Gjuterigatan 9, Huvudentrén Onsdagen den 18 april 2018 Samling och fika 9.30. Seminariet börjar kl 10.00 och avslutas med inomhusodlad fisk till lunch kl 13.00. Efter lunchen har Refarm årsmöte, dit medlemmar välkomnas.

Read More »
Aktuellt

Den ätbara staden, Upplands Väsby 24 april

Denna halvdagskonferens handlar om ökad självförsörjning av livsmedel – även i staden – med både fisk och grönsaker, men också om möjligheter till sysselsättning.  Konferensen avslutas med en god lunch som ger en sinnlig upplevelse av hållbar cirkulär fiskodling – komponerad av de fantastiska kockarna Carina och Ulrika Brydling! Plats: Kairo festvåning i Sättra vid

Read More »
Aktuellt

Kom till Växjö 20 mars kl. 18.30-20.00

Lyssna på en av landets bästa föreläsare, ta en kvällsmacka med en ljuvligt god rökt Clarias och fundera över… Odla fisk på land – går det? … i tomma ladugårdar? … på skolan?… i gamla industrilokaler? … i flerfamiljsboende? … i hotellets källare? … och grönsaker också? … på taket? … går fisken att äta?

Read More »
Aktuellt

Årsmöte 18 april i Jönköping

Den 18 april är det årsstämma för Refarm 2030, denna gång i Jönköping. På förmiddagen har vi ett  seminarium med en intressant gäst: Cecilia Sjöholm, kommunikationsdirektör på Oatly, berättar om Oatlys resa från en forskningsbaserad innovation av havre till att bli en global aktör för klimatanpassning och hållbarhet. Hur bygger man ett helt nytt varumärke?

Read More »