/
/
Flera nya företag inom cirkulärt vattenbruk 2018

Flera nya företag inom cirkulärt vattenbruk 2018

Under 2018 reste vi land och rike runt för att träffa alla som kunde tänkas vara intresserade av cirkulärt vattenbruk. Vi träffade potentiella nya odlare på inspirationsseminarier, anordnade studiebesök till fiskodlingar, träffade kockar och krögare för både privata och offentliga kök och provlagade nya exotiska fiskarter. Sammanlagt nådde vi ut till över 2000 personer i projektet!

Projekt

I projektet "Flera nya företag inom cirkulärt vattenbruk 2018" hade vi möjligheten att träffa otroligt många människor och introducera dom till en, för många, helt ny del av livsmedelsproduktionen - cirkulärt vattenbruk.

Vi träffade över 1500 personer på dom 21 seminarier och konferenser som vi anordnade runt om i landet.

Nästan 150 personer fick komma och besöka cirkulära fiskodlingar, många för första gången!

40 måltidsanställda, från 16 olika kommuner, har fått lära sig mer om, och i vissa fall att det ens finns, cirkulärt odlad fisk i Sverige. Med både teoretiska och praktiska övningar gick vi igenom hur och varför man ska använda dessa råvaror i sina kök.

Även kockar och krögare från privata restauranger i Växjö, Göteborg och Stockholm fick testa på att tillaga tilapia, clarias och stör. Samt provsmaka svenskproducerad rysk kaviar från cirkulära odlingar.

Sist men absolut inte minst tog vi tillsammans med Regionförbundet i Kalmar län och VCO fram handboken Fisk i Hus. En grundhandbok för dig som vill lära dig om cirkulär fiskodling. I Fisk i Hus går vi igenom tekniken, marknaden, lagstiftningen och mycket annat som kan vara nyttigt för en blivande vattenbrukare. Du kan fritt ladda ned den HÄR.

Slutrapport för projektet kommer inom kort.

 

Finansiärer

 • Jordbruksveket
 • Kontakt

  E-Post: info@refarm.se
  Projektledare: Maria Unell
  Statdatum: 2018-01-01
  Slutdatum: 2018-12-31
  Projektets status: Avslutat
  Scroll to Top