Mer fisk i varje socken! – Nydala 28 februari

Mer fisk i varje socken! – Nydala 28 februari

En kväll med inspirerande och lärorika föredrag om fiskodling och akvaponi. Du får lära dig vad den nya tekniken är, hur den kan användas och hur du kan gå vidare om du vill börja odla fisk själv. Det bjuds även på en smakbit av en av de omtalade tropiska fiskarterna Clarias! Välkommen att lära dig mer om denna spännande del av vattenbruket!

Agendan

Vattenbruket är världens snabbast växande livsmedelsproduktion men i Sverige ligger vi på efterkälken. Det beror delvis på vår geografi som inte lämpar sig för vattenbruk i öppet vatten eftersom detta kan sätta stor press på naturen och många av våra hav och sjöar redan lider av övergödning. Det finns dock moderna tekniker som gör att vi kan odla fisk inomhus i recirkulerande system som samlar och och tar tillvara på både näring och vatten så att miljöpåverkan blir minimal. En av dom fantastiska sakerna med denna teknik är att den kan placeras nästan var som helst, t ex i din gamla ladugård! Tänk dig att kunna köpa eller sälja färskfisk i din socken istället för att se dom gamla byggnaderna på gården förfalla!

Under denna inspiration och informations kväll kommer vi att förklara mer om recirkulerande akvakultur system (så kallad RAS) och akvaponi (RAS kombinerat med växtodling i kretsloppssystem), hur teknikerna fungerar och hur du själv kan komma igång. Du kommer också att få träffa en odlare som jobbat med dessa tekniker i många år samt få provsmaka en av dom nyare arterna i de svenska fiskdiskarna - clarias, en snabbväxande tropisk fisk.

Vill du vara med på resan mot en hållbarare framtid och en levande landsbygd? Anmäl dig idag, vi har bara 50 platser!

Aktiviteten genomförs med stöd från Leader Linné Småland.

 

Målgrupp

Lantbrukare, entreprenörer, företagare, hållbarhetsintresserade, nyfikna. Ja, helt enkelt alla som tycker att fiskodling på land, i hus, låter spännande!

Kontaktperson

Tid och Plats:

Datum: 28 februari 2019
Tid: kl. 18:00-21:00
Var: Nydala Café & Restaurang

Hitta:

Rulla till toppen