Eko i Linnés fotspår – Teori & matlagning

Eko i Linnés fotspår – Teori & matlagning

Lär dig mer om ekologiska livsmedel. I kursen Ekologiska livsmedel i teorin och praktiken riktar vi in oss på hur vi kan få in mer ekologisk mat i det offentliga köket för att nå det nationella målet på 60% till 2030.

Kursplan

Teoriblock A En halvdag med teori om ekologisk produktion och märkningar med mera samt om ekologiska mervärden i relation till andra mervärden såsom närproducerat eller lågt koldioxidavtryck samt om hur man förbättrar ekonomin genom att se helheten inom hållbarhet där även mer matlagning ifrån grunden, mer mat i säsong, minskad köttmängd och minskat svinn ingår.
Kombineras med praktikblock 1 eller 2 till en heldag

Teoriblock B En halvdag med teori som går igenom hur man kan kommunicera mervärden kring hållbarhet till gäster och anhöriga. Vi ger exempel på pedagogiska möjligheter med att arbeta i teori och praktik med hållbara måltider. Vi pratar om hur profilering kring hållbar och hälsosam mat kan bidra till att höja statusen i köken och ut i övrig verksamhet. Förkunskaper motsvarande Block A är lämplig.         Kombineras med praktikblock 1 eller 2 till en heldag

Praktikblock 1 Matlagning ifrån grunden med en meny som inom den ekonomiska ramen skall kunna innehålla fler ekologiska råvaror och vi fokuserar även på fler råvaror i säsong, mer klimatsmart med bland annat växtbaserade proteinkällor och mer svenskproducerat.
Passet avslutas med provsmakning och reflektioner

Praktikblock 2 Matlagning ifrån grunden av en helt vegetarisk meny komponerad med många svenska ekologiska råvaror med säsongstänk. Detta är en hälsosam, smakrik och klimatsmart meny med i första hand varianter på bekanta serveringssätt och även varianter på rätter som traditionellt innehåller kött.
Passet avslutas med provsmakning och reflektioner

Övrig Information

Målgrupp teoriblock A: Kockar, Måltidsbiträden, Kostchef, Måltidschef, Måltidsutvecklare m.fl. i er verksamhet
Målgrupp teoriblock B: Kockar, Måltidsbiträden, Pedagoger, Kostchef, Måltidschef, Pedagogiska chefer och utvecklare, Måltidspedagoger samt Måltids– och Hållbarhetsutvecklare m.fl. i er verksamhet

UPP TILL 20 DELTAGARE I VARJE GRUPP OCH EN ELLER TVÅ GRUPPER PER DAG

Vi kommer till er så hör av er för att boka in en dag och plats som passar med ert schema!

Glöm inte kurskoden: EKO_NYFIKEN

Utbildare:

Kursens Inriktning: Ekologiska livsmedel
Var: Nära dig
Startdatum: När det passar
Slutdatum: När det passar
Kursavgift: Under 2019 är kursen subventionerad av Jordbruksverket och kostar då 8000 kr ex moms per grupp (upp till 20 deltagare)
Kurskod: EKO_NYFIKEN
Kursens status: Öppen för anmälan
För att spara dokumentet på din dator, högerklicka på länken och välj ”Spara länk som”

Hitta

Rulla till toppen