Refarm Linné på spaning i Almedalen

Hållbarhet och cirkulär ekonomi har dominerat de fyra dagar, som Refarm Linnés utsände senior, Gösta Skoglund, studerat Almedalens utbud på mer än 3700 aktiviteter.

Spännande utblickar av Anders Wijkman, dels på EU-seminairum måndag förmiddag och Vinnova-spaning samma dag. Havsmyndigheten med flera ordnade heldag med fokus på fiskodling. Den var förstås stimulerande och gav bekräftelse på att vår egen konferens under MAT2019 (12-13 september) ligger helt rätt i tiden. Hoppas vi kan fylla alla platserna – från torsdagens konferenseftermiddag och fiskmiddag på PM för minst 100 personer till fredagens 3 bussresor till fiskodlingar i regionen.

Mötet på Teaterskeppet med bland annat Svante Axelsson, nationell samordnare för fossilfritt Sverige, blev en härlig energipåfyllning på temat ”klimatpolitiken och framtiden”.
LRFs och ICAs möte med fokus på svensk hållbar livsmedelsproduktion gav också värdefull inspiration med bland annat kortkort kontaktmöte med landsbygdsministern och hennes ”högra hand” gav mersmak..

Mötet med landets offentliga matlagare om ”Hållbar, fet fisk på den offentliga tallriken” med bland annat Kost & Näring och Landsbygdsnätverket/MAT-tanken som arrangör gav nya insikter som vi kan ha glädje av i vårt fortsatta arbete med ””våra” landodlade fiskar i fokus.

Ikväll serverar vi en smakbit från två världar på Aktuell Hållbarhets årliga Miljömingel på Visby Museum. En miniburgare gjord på id, en outnyttjad fisk som ses som “skräp” i Sverige idag toppad med kanske det lyxigaste vi har, hållbart, cirkulärt odlad svensk-rysk störkaviar från Arctic Roe of Scandinavia utanför Markaryd. Uppdateringar därifrån får ni imorgon.

Följ oss på Facebook 

Vi uppdaterar löpande med information på Facebook

Scroll to Top