Nytt projekt: “Fler nya företag inom cirkulärt vattenbruk”

Vi är mycket glada över beskedet från Jordbruksverket att vi får finansiering för att fortsätta vårt arbete med att främja ett ökat hållbart, cirkulärt vattenbruk i Sverige!

Under 2018 kommer därmed våra uppskattade studiebesök, seminarier och konferenser att fortsätta. Vi får också möjlighet att utveckla en handbok för den som vill starta en cirkulär fiskodling i bassänger inomhus, liksom att undersöka behovet och möjligheterna till en certifiering eller märkning.

Det är också avgörande att marknaden håller jämna steg med produktionen, där en riktig boom har påbörjats. För att få fler kockar inom både privat och offentlig sektor att upptäcka arter som kan odlas på ett mer hållbart sätt kommer vi därför att ha träffar och kurser under ledning av stora kocknamn i samarbete med Svenska Kockars Förening. Det kommer bland annat att resultera i en mängd delikata recept – så håll utkik! Rätterna som utvecklas kommer att tillagas av tropiska arter som Tilapia och Clarias som behöver mindre animaliskt protein i sitt foder, men receptutvecklingen handlar också om nordiska kallvattensarter som också kan odlas cirkulärt men som blivit lite bortglömda.

Så fort vi har datum bestämt för studiebesök, konferenser och kurser så publiceras de här på vår hemsida, på vår Facebooksida och mailas ut till medlemmar och de som anmält sitt intresse HÄR. Vi hörs!

Följ oss på Facebook 

Vi uppdaterar löpande med information på Facebook

Scroll to Top