Framåtblick 2018

[et_pb_section bb_built=”1″ _builder_version=”3.0.77″ background_color_gradient_direction=”1px” custom_padding=”0px|0px|0px|0px”][et_pb_row locked=”on” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial” _builder_version=”3.0.77″ custom_padding=”7px|5px|7px|5px” use_background_color_gradient=”on” background_color_gradient_start=”rgba(67,159,54,0.1)” background_color_gradient_end=”#439f36″ background_color_gradient_type=”radial” background_color_gradient_start_position=”80%” background_color_gradient_end_position=”80%” module_alignment=”center” custom_css_main_element=”border: solid 1px #7cda24;”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_post_title _builder_version=”3.0.79″ title=”on” meta=”on” author=”off” date=”on” date_format=”Y-m-d” categories=”on” comments=”off” featured_image=”on” featured_placement=”background” text_color=”dark” text_background=”on” border_style=”solid” title_font_size=”38px” meta_font_size=”18″ border_color=”#7cda24″ text_bg_color=”rgba(255,255,255,0.81)” title_text_color=”#439f36″ parent_locked=”on” /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row custom_padding=”0px|1px|0px|0px” _builder_version=”3.0.77″][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.92″ text_font_size=”16″ text_font_size_tablet=”51″ text_line_height=”1.8″ text_line_height_tablet=”2″ header_font_size_tablet=”51″ header_line_height=”1.7″ header_line_height_tablet=”2″ background_color_gradient_direction=”1px” custom_padding=”20px|20px|20px|20px” background_layout=”light” border_style=”solid”]

  • Vi vill fortsätta att utveckla oss som den ledande sammanhållande kraften för det nya proteinskiftet, för en ökad hållbar livsmedelsproduktion av grönsaker och fisk och för fler grönblå jobb och ett resilient samhälle. Vi söker nu medel hos näringslivet och Jordbruksverket (SJV) för fortsatt utveckling inom livsmedelsstrategin som administreras av SJV. Vi vill fortsätta att synliggöra de nya affärsmöjligheterna och marknaden för hållbart odlad fisk och akvaponik genom seminarier, studiebesök, produktion av digital fiskodlingshandbok, satsningar mot restauranger och offentliga kök med kurser och workshop med bland annat receptutveckling och upphandlingar. Vi vill också undersöka hur en certifiering av dessa odlingar kan se ut, och förenklingar av regelverken för landbaserade fiskodlingar.
  • Vi träffar en departementsrepresentant i slutet av januari för fortsatt diskussion om ett nationellt centrum för cirkulär livsmedelsproduktion.
  • Vi vill göra en förstudie om integration av akvaponisk fisk- och grönsaksodling i fler­familjs­boende för att vara redo när Boverket förhoppningsvis bjuder ut aviserade 75 Mkr av 2018 års budget. Detta för att visa på boendets möjligheter till ökad självförsörjning av livsmedel och ett attraktivare boende. Se DN 2 jan 2018: https://www.dn.se/nyheter/fiskodling-i-staden-kan-ge-klimatsmart-boende/

[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=”Övrigt” _builder_version=”3.0.92″ custom_padding=”20px|20px|20px|20px” background_layout=”light” border_style=”solid” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][/et_pb_row][/et_pb_section]

Följ oss på Facebook 

Vi uppdaterar löpande med information på Facebook

Scroll to Top